The new Volvo S90 has arrived in #Antwerp

S90

The new Volvo S90 has arrived in #Antwerp.

DE SCHOONHEID VAN EENVOUD
Zaterdag 3 september 2016, het is een zonnige ochtend in Antwerpen. Een week vòòr de showroom lancering van de nieuwe Volvo S90 op 10 en 11 september bij Scancar Antwerpen, gaan we in avant première deze nieuwste Zweedse berline ervaren in onze Scheldestad. 

Aan het stuur van de nieuwe Volvo S90, met naast me in de passagierszetel Michel en achteraan Philippe onze huisfotograaf. We rijden de stad binnen via prachtige de Cogels Osylei, met zijn monumentale en eclectische art-nouveau-woningen aan de verbinding van het station van Berchem. Ik laat mijn medereizigers kennismaken met één van de grootste vernieuwingen op infotainmentgebied in de nieuwe S90 – die is ontworpen om het de eigenaars makkelijker te maken – Sensus Connect. Ik verbind mijn iPhone en het systeem geeft direct mijn apps op het centraal display weer (Apple Carplay). Met de Sirifunctie van mijn telefoon start ik mijn lievelingsmuziek om deze pure geluidsbeleving te delen. In combinatie met het elegante interieur van de S90 genieten we van deze Zweedse luxe.

In het interieur is duidelijk veel aandacht aan de details besteed. Philippe is vooral enthousiast over de gebruikte houtsoorten. ‘’Het is een Linear walnut, dat afkomstig is van de zeldzame kronkelberk, die je alleen in Noord-Europa aantreft.’’ Het leer, het hout en de matte koolstofvezel zien er niet alleen goed uit, maar nodigen tevens uit tot aanraken.

Voor we de wijk Zurenborg inrijden, nemen onze eerste halte in deze prestigieuze Cogels Osylei om nog even te genieten van deze indrukwekkende huizengroep. Ik gebruik de Park Assist Pilot en het is alsof we over onze eigen valet beschikken die de auto voor ons parkeert. De technologie detecteert of de parkeerplaats groot genoeg is en neemt het stuur over om de nieuwe Volvo S90 er vlekkeloos in te parkeren. De kunst van het precisieparkeren heeft een nieuwe dimensie gekregen.

We zijn nog maar net uitgestapt, of er komt een man naar ons toe. Hij is een Volvo liefhebber en trotse eigenaar van de nieuwste Volvo XC90. Gefascineerd en vol bewondering feliciteert hij ons over het dynamische postuur van de nieuwe Volvo S90. ‘De schoonheid van eenvoud.’ De elegante maar toch krachtige uitstraling van de nieuwe Volvo S90 geeft deze premium wagen een zelfverzekerd karakter. Een fraai samenspel van Zweedse luxe en Scandinavisch design.

In Zweedse stijl zetten we onze weg verder en bewonderen het grandeur van het station Antwerpen-Centraal. De restauratie van dit station is een toonvoorbeeld hoe een historisch patrimonium succesvol geïntegreerd kan worden in een innovatief project gebruik makend van de meest vooruitstrevende technieken en de hoogste vorm van ingenieurskunde. Michel vergelijkt dit project met de nieuwe Volvo S90 die verfijnde en natuurlijke materialen combineert met geraffineerde en intuïtieve technologie. De trend is gezet: we gaan op zoek naar nieuwe architecturale parels in onze stad.

Via de Leien rijden we naar het succesvolle project Park Spoor Noord. Dit wordt ook wel de ‘groene long’ tussen de haven en de wijken van het noorden van Antwerpen genoemd. Het oude concept dat de Antwerpenaar een dagje op vakantie kan gaan in eigen stad is met oa. Park Spoor Noord en dit mooie weer een werkend bewijs. 

We merken op dat het nieuw Havenhuis een landmark geworden is aan de skyline van Antwerpen. Het ontwerp van Zaha Hadid Architects is een knappe architecturale mix van oud en nieuw. Via de Kaaien rijden we langs het Red Star Line Museum en het MAS om onze uitstap met de nieuwe Vovlo S90 in Antwerpen te eindigen aan het nieuwe Antwerpse gerechtsgebouw.

Om terug te keren naar onze Volvo Scancar showroom te Deurne, activeren we de Pilot Assist. Deze handhaaft automatisch de ingestelde snelheid of afstand tot uw voorligger, en stuurt zelfs zachtjes bij om u tussen de baanstrepen te houden. Deze handige functie haalt weliswaar de stress uit het rijden, maar niet het plezier.

De nieuwe Volvo S90 biedt een ontspannen rijervaring en geeft de bestuurder vertrouwen. Je beschikt over een fantastisch interieur en krijgt meteen zin om te rijden!