Hockey in ’t Stad!

Hockey in ’t Stad!

Welkom bij Hockeyclub Olympia

In 1920 vonden de Olympische Zomerspelen plaats in Antwerpen, aan de velden van het Wilrijkse Plein. Vandaar dat deze hockeyclub opgericht in 2016 de naam ‘Olympia’ kreeg.

 

“Hockeyclub Olympia is de eerste veldhockeyclub in de stad Antwerpen.”

 

Hockeyclub Olympia heeft de ambitie om uit te groeien tot een vaste waarde in het Vlaamse hockeylandschap. Maar bovenal wil de club er naast sportiviteit ook een gezellige en familiale vereniging van maken waar iedereen van ’t Stad welkom is: jong en oud, met of zonder hockey-ervaring.

Hockeyclub Olympia is vlot bereikbaar aan het Sportcentrum Wilrijkse Plein. Dit sportcentrum aan de Vogelzanglaan is niet meer weg te denken uit het Antwerpse sportbeeld. Het beschikt naast twee kunstgrasvelden voor hockey ook over twee natuurgrasvelden voor rugby, twee kunstgrasvelden voor korfbal en voetbal, een kunstgrasveld voor voetbal en rugby, drie duiveltjesvelden in kunstgras, een calisthenicspark en een Finse piste.

Antwerpen organiseert ook de Europese kampioenschappen van 2019 op het Wilrijkse Plein. Het EK hockey 2019 wordt op vrijdag 16 augustus geopend met een wedstrijd van de Belgian Red Lions tegen Spanje.

 

www.hcolympia.be

Hockeyclub Olympia wil van al zijn leden de meest complete hockeyers maken, door in te zetten op goede trainers & trainingen, voor alle niveaus en voor alle groepen. Ook studenten en trimmers bieden ze een gevarieerd programma aan, en er is zelfs plaats voor de allerkleinsten: Olympiaantjes Kids Club. Het jonge Olympia-team wil van deze hockeyclub in de stad Antwerpen een topclub maken!

 

“ We hebben als Antwerpse KMO bewust gekozen om deze jonge hockeyclub de kans te geven om te groeien in hun ambities tot een sportieve en familiale hockeyclub in het hartje van Antwerpen. ”