De v90, the new king in town

DE V90, THE NEW KING IN TOWN

EEN WAGEN VOL HEDENDAAGSE EN TIJDLOZE KLASSE
Krachtige, mooie looks, gebruiksgemak, veiligheidstechnologie: there’s a new king in town en dat is de stijlvolle nieuwe break van Volvo, de V90. Met al zijn troeven is deze wagen volgens ons de ideale kompaan om enkele nordic shopspots van Antwerpen te gaan ontdekken. We sturen het Club Scancar-team er dus op uit om de proef op de som te nemen. Hieronder het verslag van hun ervaringen aan boord van Volvo’s nieuwe, luxueuze break.

Het is winter, de solden zijn begonnen en wij hebben net de sleutels van de V90 in handen gekregen. Heel even blijven we stilstaan om de nieuwe break te bewonderen. Krachtige, stoere lijnen kenmerken deze nieuwe ster aan het Volvo-firmament en dat maakt ons alleen nog maar enthousiaster over deze rit. We stappen in en meteen valt ons op hoe ruim de cabine is, maar ook hoezeer het interieur hedendaagse, maar ook tijdloze klasse uitstraalt.

“ Ontdek het cockpit-gevoel ”

We starten onze V90 en vertrekken op avontuur. We merken al meteen dat je laag zit in deze wagen. In combinatie met het centrale 9”-display met touchscreen dat naar de bestuurder gericht is, zorgt dit voor een cockpitachtig gevoel. Het display is bovendien een echte meerwaarde. Met zijn vele mogelijkheden maakt het je het leven gemakkelijk en dankzij de scherpe, duidelijke weergave kan je in één oogopslag de informatie opnemen. Zo loodst het scherm ons vlot tot bij onze eerste Antwerpse nordic shopspot. We houden halt in de Justitiestraat bij Nordic Nest. Een adres waar we als Scandi-lovers bewonderend onze blikken over de interieurspullen laten glijden.

“ Het City Safety-systeem, voor een nieuw gevoel van veiligheid 

Wanneer we weer vertrekken, is het verkeer redelijk druk. Daarom is het aangenaam om te weten dat de V90 is uitgerust met het City Safety-systeem: een veiligheidstechnologie die je waarschuwt wanneer ze andere voertuigen, voetgangers, fietsers of grote dieren detecteert. Reageer je niet op de waarschuwing, dan gaat de wagen automatisch zelf remmen. Terwijl we genieten van dit nieuwe gevoel van veiligheid komen we aan bij Nordic Design Originals by Geert De Bruycker. De zaak biedt authentieke designmeubelstukken aan die Scandinavië-liefhebbers stuk voor stuk weten te bekoren.

Na deze stop rijden we verder. De zon laat zich even zien en binnen in de wagen genieten we van overvloedige lichtinval dankzij een van de opties van de V90: het panoramische glazen zonnedak. Ondertussen zijn we in de Nationalestraat aanbeland. Langs het panoramische dak doemt het imposante gebouw van de ModeNatie op: het teken dat we bij het fashion-luik van onze nordic shopspots zijn aanbeland. Zo gaan we eerst binnen bij STAY, een Boutique Bar die de verkoop van mode en interieurspullen combineert met het aanbod van een gezellig brunch- of lunchadresje.

“ De stoere lijnen van de V90 laten niemand onverschillig 

Onder het bewonderend oog van enkele voetgangers – de stoere lijnen van een Volvo laten dan ook niemand onverschillig – draaien we verderop de Steenhouwersvest in. Daar komen we aan bij een belangrijk uithangbord van de Scandinavische mode: Filippa K. Elegantie, strakheid, verfijning: het interieur van de winkel en ook de prachtige collectie laten geen twijfel bestaan over de Scandinavische roots van het kledingmerk.

Wanneer we bij Filippa K aan al het moois ons hart hebben opgehaald, is het weer tijd om te vertrekken. Genietend van absoluut rijcomfort houden we nog een stop in de Drukkerijstraat, voor nog meer Deense fashion bij Anine Bing en vervolgens in de Lombardenvest bij Acne Studios: een merk dat onmiskenbaar een ode is aan de nordic lifestyle waar we zo van houden.

“ Reis altijd 1ste klas 

Er rest ons nog één shopstop te gaan ontdekken. We rijden richting Vlaamse Kaai om ons laatste nordic adresje te bezoeken. Daar is namelijk Espoo bütik gevestigd, een winkel gespecialiseerd in nordic design en waar we alweer watertandend onze ogen de kost geven. Na deze laatste halte is het tijd om de V90 weer naar de Scancar-showroom te brengen. Met pijn in het hart, want na onze rit zijn we al volledig verknocht aan deze luxe-break. Ja, we zijn onder de indruk. Niet alleen van zijn sportieve en opvallende uitstraling, maar ook van zijn gebruiksgemak. En dat zonder dat er compromissen zijn gemaakt op vlak van elegantie en verfijning. Kortom, aan boord van een V90 reis je altijd in 1ste klas.